женская одежда украина женская одежда киев женская одежда харьков женская одежда интернет магазин женская одежда одесса женская одежда купить

Károly walesi herceg Csernátonban

Rangos vendége volt tegnap (jún.1. – szerk.megj.) a Haszmann Pál Múzeumnak. Gróf Kálnoky Tibor úgy döntött, megmutatja távoli rokonának, Károly walesi hercegnek a híres csernátoni mezőgazdasági szerszám- és gépgyűjteményt.

A brit trónörököst elbűvölte a skanzen sokszínűsége, közel másfél órát időzött ott a háziak kalauzolásában. A múzeumi gyűjteményt Haszmann Pál és D. Haszmann Orsolya ismertette, az alapkiállításnak otthont adó kúriánál pedig a tulajdonos Damokos testvérek, Csaba és Zsolt fogadta és köszöntötte a királyi sarjat.

– Károly herceg nagy érdeklődést tanúsított a gyűjtemény iránt, a népfőiskola műhelyében bemutattuk a bútorfestést és a fafaragást, illetve azok oktatásáról is szóltunk – mondta el lapunknak D. Haszmann Orsolya. – Különösen az alkotótevékenység, a gépek ragadták meg a figyelmét, de érdeklődve járta be a székely házakat, és nosztalgiázott a rádiós kiállítás darabjait látva, ahol az egyik patefont is megszólaltatta édesapám.

A múzeumi látogatás után a herceg és kísérete a Fellegvár irányából indult az Ika várához, ahol Bölöni Dávid polgármester várta őket. A herceg megmászta a Várbércet, felment a vártoronyba, aztán egyórás erdei sétát tett a gróffal végig a bércen, majd kíséretével együtt elhagyta Csernátont.

(Székely Hírmondó)

 

https://www.youtube.com/watch?v=td2cB92FJXs&feature=share

http://www.hirmondo.ro/aktualis/burrogtattak-is-neki/

http://www.3szek.ro/load/cikk/102921/csernatonban_jart_karoly_herceg