женская одежда украина женская одежда киев женская одежда харьков женская одежда интернет магазин женская одежда одесса женская одежда купить

Képes történetek

Olvasó- és kézművestábor a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár a csernátoni Pál Múzeummal közösen negyedik éve szervez olvasó- és kézművestábort 5–8. osztályos tanulóknak. Idén, július 20–24. között, a hasonló címmel lezajlott vetélkedő után, Képes történetek címmel zajlott a tábor, melyen a részvételt a vetélkedő első nyolc csapata kapta jutalmul.

A tábor július 20-án délután kezdődött Müller Henrietta csapatösszerázó játékaival. 

Az olvasótábori műhelyfoglalkozást, Szövegek, világok, szövegvilágok címmel, Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság elnöke és Gombosné Szabó Sára, a Kaposvári Egyetemi Könyvtár munkatársa vezették, míg a kézműves tevékenységeket Dimény-Haszmann Orsolya és Orbán Eniko biztosították a táborlakóknak. A programot filmvetítések, beszélgetések, találkozók színesítették, olyan közreműködőkkel, mint csütörtök este Fekete Vince kézdivásárhelyi költő, a csíkszeredai Székelyföld folyóirat főszerkesztő-helyettese, péntek délután Kispál Attila és Ágnes-Evelin Kispál, a sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér munkatársai, akik interaktív foglalkozást tartottak a táborlakóknak. Idén is volt színész és zenész meghívottja a tábornak, pénteken Kolcsár Jocóval, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművészével zenés beszélgetés volt a színész-élet dolgairól, a kulisszák világáról, színpadról, külön meghívott volt Lőfi Gellért zeneművész, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum igazgatója. Szombat este Zsidó Ferenc székelykeresztúri prózaíróval, tanárral, az Eirodalom erdélyi irodalmi portál szerkesztőjével Laska Lajos világában kalandozhattak a táborlakók.

A kevés szabadidőt játékkal töltötték, valamint Dimény-Haszmann Árpád költővel, a Székely Hírmondó napilap vezető szerkesztőjével az immár hagyományos táborilap-szerkesztéssel foglalatoskodhattak. A szervezési és háttérmunkákat Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója látta el, ugyanakkor ő volt a tábormeghívottak beszélgetőtársa is. 

Köszönjük Finta Iringó, Incze Melinda és Zsigmond Laura kísérőtanároknak, hogy bekapcsolódtak a tábori programokba és vállalták a diákok felügyeletét is a tábor ideje alatt.

A tábort a Nemzeti Kulturális Alap, a sepsiszentgyörgyi Bertis Kft. és a bukaresti Valvis Holding támogatta.

 

http://www.3szek.ro/load/cikk/93521/mibholbmikor:::http://www.3szek.ro/load/cikk/93521/mi_hol_mikor

http://www.hirmondo.ro/web/index.php/ajanlo/79796-Kpes-trtnetek-nyomban.html

 

https://www.facebook.com/orsolya.d.haszmann/media_set?set=a.10208430248865706.1073741923.1590814726&type=3&pnref=story