женская одежда украина женская одежда киев женская одежда харьков женская одежда интернет магазин женская одежда одесса женская одежда купить

Vetélkedő-felhívás háromszéki 5–8. osztályosoknak

Azért vagyunk a világon, hogy...

 A csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár kreativitási és műveltségi vetélkedőt szervez, Azért vagyunk a világon, hogy... címmel, háromszéki 5–8. osztályos diákoknak, Tamási Áron (1897–1966) születése 120. évfordulójának tiszteletére.

 A 2017. június 10-én, szombaton a múzeumban lezajló vetélkedőre háromfős csapatok jelentkezését várják a szervezők 2016. május 21-ig, a következő elérhetőségeken: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0746 103 796 (Dimény-Haszmann Orsolya), 0733 009 222 (Szonda Szabolcs). Jelentkezéskor kérjük közölni a csapattagok, valamint az őket segítő pedagógus / kapcsolattartó személy nevét, elérhetőségét, az iskola nevét, elérhetőségét (telefonszám, e-mail-cím).

 A legjobban szereplő hét csapat jutalma részvétel lesz a két intézmény júliusi olvasó- és kézműves táborában.

 A vetélkedőre egy előzetesen elkészített feladattal érkeznek a csapatok: a címben elkezdett mondatot kell értelmezniük, befejezniük. A mondat kiegészítését, annak indoklását legtöbb 5 percben mutatják be a csapatok egymásnak és a zsűrinek a vetélkedőn. A bemutatóhoz mind szöveges, írott, mind audiovizuális tartalmakat (hangbejátszás, fotók, videofelvétel) fel lehet használni. A bemutató során a Tamási-regényben szereplő eredeti megállapítást lehet továbbgondolni, illetve alkalmazni lehet azt a mai valóságra, megfogalmazva egy saját(os) választ/befejezést a világban való helykeresésünkre, szerepünkre, feladatainkra vonatkozóan.

 

 A vetélkedő többi feladata kreatív jellegű lesz, a szükséges könyvészeti anyagot a szervezők e-mailen juttatják el a jelentkezetteknek.

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!