женская одежда украина женская одежда киев женская одежда харьков женская одежда интернет магазин женская одежда одесса женская одежда купить

Maszkások 2017.

 A csernátoni Haszmann Pál Múzeumban idén is meghirdetjük február 20–28. között a Maszkások múzeumpedagógiai foglalkozásunkat, melyet szeretettel ajánlunk óvónők, tanítók, tanárok figyelmébe, elsősorban, de nem kizárólag, kézimunka-, rajz-, anyanyelvórák / foglalkozások alternatív eltöltésére.

 A tevékenység célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek / felelevenítsék farsangi népszokásainkat, hagyományainkat, ezért korosztálytól függően az alábbi témaköröket járjuk körül: farsangi népszokások a magyar nyelvterületen, jeles napok farsang idején (pl. Bálint-nap, Julianna-nap, húshagyókedd), a csernátoni lovasmaszkázás, arc és álarc – karneválok a nagyvilágban, de mesélünk a régi fonókról, a gyerekekkel ki is próbáljuk a kukoricabontást, tollfosztást, népdalokat, rigmusok tanulunk. Minden foglalkozásnak van egy gyakorlati része is, ahol elkészíthetnek egy-egy apró, hazavihető tárgyat, így gipszmaszkot festhetnek, vagy éppen farsangi álarcot nemezelhetnek a résztvevők.

 10–30 fős csoportok 50 lejes múzeumi belépővel vehetnek részt a foglalkozáson, melyen minden eszközt, kelléket biztosítunk a résztvevőknek.

 Érdeklődni, jelentkezni a 0746 103 796-os telefonszámon lehet február 17-ig. 

 Február 25-én, szombaton családi napot tartunk, 10 és 14 óra között várunk kicsiket és nagyokat farsangvégi foglalkozásra.